בעלי מבנים רבים, שוקלים מעת לעת להסתייע בבעלי מקצוע בניהול המבנה שלהם ובתחזוקה שלו. אחת האופציות שבעלי נכסים רבים פונים אליה, היא ניהול עצמאי של הנכס, תוך הסתייעות בבעלי מקצוע. אופן ניהול כאמור, מאפשר לבעלי הנכס להותיר אצלם חלק גדול יותר מההכנסות שהמבנה מניב, באמצעות שכר דירה שמשלמים בעלי עסקים או גורמים אחרים, השוכרים חללים במבנה. עם זאת, אופן הניהול הזה גוזל זמן, ודורש גם לא מעט כישרון ויכולת ניהולית. זאת, בנוסף למגננה המתמדת שבעל הנכס מצא בה, ומוכנות וצורך כמעט בלתי נמנע לפתור בעיות המתעוררות מעת לעת במבנה. מרבית בעלי המבנים שאינם מעוניינים להתמודד עם הניהול היום יומי של העסק, פונים לקבלת שירות של חברת ניקיון בצפון וניהול מבנים או חברת אחזקת מבנים, המסייעות לבעל המבנה בהתמודדות עם טרדות היום יום. מה בין חברת ניהול לבין אחזקת מבנים? האם ישנה העדפה כל שהיא בין חברת ניהול או אחזקת מבנים? כל התשובות בהמשך המאמר.
אחזקת מבנים – טיפול מקצועי בכל היבטי האחזקה והתחזוקה במבנה.
אחזקת מבנים הינה התחזוקה והאחזקה של מבנה ספציפי, על כל היבטיה. חברה האמונה אל אחזקת מבנים, מתפקדת פחות או יותר כפי שמתפקד ועד בית במבנה מגורים. החברה אחראית על כל נושא התחזוקה במבנה, החל בפעולות ניקיון ותחזוקה פשוטות, כגון השקיית עציצים, ניקיון וסניטציה, וכלה בתיקון תקלות בסדרי גודל שונים, המתעוררות מעת לעת במבנה. חברה האמונה על אחזקת מבנים, פועלת על פי חוזה, ומטפלת אך ורק בתחומים המוגדרים בחוזה, ושעבורם גובה חברת האחזקה תשלום תקופתי. אם וכאשר מדובר בפעולה משמעותית, שההוצאות עבורה יוצאות דופן, עשויה חברת האחזקה לגבות תשלום נפרד.
חברת ניהול והיתרונות שלה
אל מול החברות המתמחות באחזקת מבנים, קיימות חברות ניהול שונות, המתמחות בכלל ההיבטים של ניהול המבנה. חברות הניהול הללו אינן עוסקות רק בצד הטכני הכרוך בניהול השוטף של המבנה, אלא גם בצד העסקי של הניהול – קרי גביית תשלומי השכירות של הדיירים במבנה או העסקים הפועלים בתוכו, כמו גם גביית תשלומים מיוחדים עבור טיפולים או תיקונים יוצאי דופן במבנה. למעשה, חברת הניהול אמונה על ניהול המבנה בכללותו, כאשר בדרך כלל, שכר העבודה של החברה נגזר מהרווח שנותר מניהול המבנה. במרבית המקרים, בעלי נכסים שהעבירו אותם לחברות ניהול נכסים, אינם מתערבים בניהול השוטף של העסק. גובה שכר הדירה והתשלומים החודשיים מצד אחד, וגובה הסכומים המוקצים להוצאות, נתונים לשיקולה הבלעדי של חברת הניהול.
כל בעל נכסים בוחר את אופן הניהול של העסק על פי ההעדפות האישיות שלו. ניהול עצמי דורש את העבודה הקשה ביותר, בעוד הפעלה של חברת ניהול נכסים משאירה לבעל המבנה דבר אחד לעשות – להגיע בכל תקופה קצובה ולקבל את הרווחים שלו מהמבנה. עם זאת, בכל אחד מהמקרים, אין בעל המבנה יכול להניח לו להתנהל בלא פיקוח ומעקב. העדר פיקוח, עלול להסתיים בהידרדרות במצב המבנה ובקיטון ניכר בהכנסות. מנגד, ניהול נכון מגדיל את ההכנסות ואת האטרקטיביות של המבנה לשוכרים פוטנציאליים.
מתכננים שיפוץ לבית? אל תשכחו לקרוא מאמר בנושא איך עושים שיפוץ אמבטיה בצורה נכונה