נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

הקיר מתנפח – מצאו את הנזילה בקלות ומהירות

טיפה

חורף – עונת הסוודרים והשוקו החם, עונת ההתכרבלות מתחת לפוך וההתעוררות לריח של אדמה רטובה.

אך זו גם עונת הסופות, הגשמים, הברקים, הרעמים והרוחות – או בקיצור, עונת הרטיבות.

הרטיבות נשארת בדרך כלל מחוץ לבית, אך במקרים מסוימים היא עשויה לחדור לתוך הבית.

מדוע זה קורה? ואיך ניתן לטפל בבעיה בקלות ובמהירות?

 

איך מזהים?

רטיבות בתוך הבית יכולה לבוא לידי במספר דרכים, כשהמרכזית שבהם היא התנפחות של הקיר. במצב כזה, חלקים מהקיר יראו כאילו מישהו נשף לתוכם הרבה אוויר. במקרים חמורים יותר, חלקים שלמים מהקיר יראו כאילו הם עומדים להתפוצץ. המים שהצטברו מתחת לקיר, הרטיבות הזו, עלולה להביא איתה גם עובש בצורת נקודות כהות (מה שהופך את הרטיבות לסכנה בריאותית של ממש).

 

למה זה קורה?

רטיבות יכולה לקרות בגלל שני גורמים עיקריים: הראשון הוא איטום לקוי, באזור הגג בדרך כלל, שדרכו הגשם יכול לחדור. הגורם האפשרי השני הוא נזילה בצנרת, ככל הנראה זאת שנמצאת מאחורי הקיר הבעייתי.

 

איך מטפלים?

הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לאתר את מקור הנזילה. כשהקיר מתנפח, קל יותר להבין איפה הצנרת הפגומה. עם זאת, חשוב לזכור שיש מספר צנרות, מה שאומר שמקור הנזילה יכול להיות גבוה יותר (אולי אפילו אצל השכנים מלמעלה) – והצטברות המים תהיה באזור בו הקיר התנפח. על כן שבירת הקיר במקום הלא נכון עלולה לגרור עיכובים בטיפול, אך גם הוצאת כסף רב מן הדרוש, וכמובן הוצאת אנרגיות רבות אף יותר.

בכדי לוודא את מקור הנזילה תרצו להיעזר בבעל מקצוע העוסק באיתור רטיבות – שכן זה מצריך ידע מסוים כמו גם כלי עזר רלוונטיים. חשוב לדעת כי כיום יש הרבה טכנולוגיות חדשות בעזרתן ניתן לגלות את מקור הרטיבות: מצלמות טרמוגרפיות, גלאים אקוסטיים ועוד.

שיטות אלה מהירות יותר משמעותית, משום שבמקום לנסות לפענח בצורה חיצונית היכן מקור הבעיה, או לחלופין לשבור את הקיר (כפי שהזכרנו קודם), נעזרים במצלמה שכל מטרתה היא לאתר רטיבות – כך שהסיכוי לטעות הוא לא גבוה. אך חשוב לשים לב שבעל המקצוע שאתם עובדים איתו אכן אמין, ושהמכשור שיש ברשותו מקצועי. זאת תוכלו לוודא מול בעל המקצוע עצמו, אך גם דרך המלצות.

 

עלות הבדיקה

הבדיקה המועילה ביותר לגילוי רטיבות היא עם מצלמה תרמית. בדיקה זו אינה זולה, ונעה בין 1,000 ₪ ל-1,300 ₪, ללא טיפול בנזילה עצמה. זאת בשל העובדה שהמצלמה עצמה יקרה למדי, ויכולה להגיע לסכום של 150,000 ₪.

טווח המחירים הזה עלול ליצור הרתעה, ללא ספק, אך לא היינו פוסלים את האפשרות. זה אמנם סכום די גבוה, אך הפתרונות האחרים, עלולים להצריך מכם לא פחות כסף. אז אם תרצו לפתור את הבעיה בקלות ובמהירות, פנו למומחים לגילוי רטיבות.

 

כי עם יובש

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא לבית ולגינה